Багатопараметричний напівавтоматичний поляриметр POL-200 дає змогу проводити вимірювання в основних 4 режимах:
- Оптичне обертання, точність: ±0,02 °;
- Питоме обертання, точність: ±0,02 °;
- Концентрація;
- Міжнародна цукрова шкала. Точність: ±0.05°Z.
Особливості напівавтоматичного поляриметра POL-200:
- Багатопараметричний напівавтоматичний поляриметр обладнаний 5,6-дюймовим сенсорним екраном;
- Можливість перемикання між основними режимами вимірювання;
- Джерело світла LED, забезпечує довговічне та надійне використання поляриметра;
- Можливість настроювання калібрування нульової точки й усунення помилки вимірювання;
- Вбудований датчик температури автоматично вимірює й здійснює температурну компенсацію;
- Можна вибрати довжину кювети або вручну ввести потрібні значення;
- Розширена пам'ять дає змогу зберігати до 100 результатів вимірювань;
- Збережені дані можуть бути передані на ПК через інтерфейс зв'язку USB;
- Функція скидання автоматично відновлює всі параметри до заводських.
Сфера застосування поляриметра POL-200:
- Цукрові заводи (вимірювання сахарози в сировині, готовій продукції, стічних водах, відходах виробництва);
- Виробництво рослинної олії (визначення чистоти та якості натуральної олії, ефірної олії);
Значення оптичного обертання ефірних олій:
- Укропа: +60°... +90°;
- Лаванди: -3°... -12°;
- Апельсинове: +94°... +99°;
- Олія м'яти садової: -50°... -61°; перцевий: -18°;
- Тмінове: +75°... +80°;
- Лимонне холодного пресування: +57°... +65°;
- Гвоздикове: 0°... -1.5°;
- Касторове: +3.5°... +6°;
- Евкаліптове: 0°... +10°;
- Пихти австрійської: -40°... -67°;
- Грейпфрута: +91°... +92°;
- Кедра атласського: +50°... +70°.
- Харчова промисловість (визначення якості глутамінової кислоти, підсолоджувачів, спортивного харчування, розпізнавання падільного та квіткового меду, значення улягання обертання є показником якості меду згідно з багатьма світовими стандартами, визначення вмісту лактози в сирому та обробленому молоці, визначення концентрації крохмалю в ковбасі, кетчупі, майонезі, творожках и йогуртах);
- Текстильна промисловість (визначення концентрації крохмалю);
- Паперова промисловість (визначення концентрації крохмалю);
- Корм для тварин (визначення якості амінокислот під час виробництва комбікрормів);
- Удобрения;
- Косметика, парфумерія (Природні ароматичні речовини являють собою ефірні олії — наприклад, камфорова олія, лимонен, ліналоол, α-пінен, 54-терпінен, α-терпінеол — і, зазвичай, виявляють оптичну активність. Саме завдяки цій властивості ефірних олій, поляриметрія дає змогу визначати концентрацію і чистоту парфумів, а також відокремлювати штучну парфумерію від природної);
- Винарство (У процесі бродіння цукор перетворюється в алкоголь і його вміст зменшується — поляриметри дають змогу із великою точністю контролювати цю зміну);
- Фармацевтична промисловість;
- Навчальні заклади.
Технічні характеристики поляриметра POL-200:
Model |
POL-200 |
Діапазон вимірювань |
±90°, ±130°Z |
Точність вимірювань |
±0.02°, ±0.05°Z |
Ціна поділки шкали вимірювання |
0.005° |
Калібрування |
от 1 до 3 точек |
Джерело світла |
LED та інтерференційний фільтр |
Кювети завдовжки, мм |
50, 100, 200 |
Пам'ять |
Дає змогу зберігати до 100 наборів даних |
Вихід |
Інтерфейс зв'язку USB |
Дисплей |
5,6-дюймовий TFT сенсорний екран |
Живлення |
220 В / 50 Гц |
Габарити, мм |
550 (Г)×300(В)×220(Ш)mm |
Вага, кг |
7.5 |
Комплектація поляриметра POL-200:
Код замовлення |
Приладдя |
POL-200 |
100 мм поляриметрична кювета |
200 мм поляриметрична кювета |
|
Кабель живлення |
- Ціна: Ціну уточнюйте