Тестер AW PCE-WAM 10 це мобільний пристрій для вимірювання активності води. Активність води вказує на кількість води, що біологічно доступна для мікроорганізмів, таких як бактерії, пліснява тощо. Кожен тип мікроорганізмів має мінімальне значення активності води, нижче за яке зростання вже неможливе. Чим вище цінність продукту, тим він швидше псується. Бактеріям зазвичай потрібна активність води більше 0,98, але, наприклад, надзвичайно галофільні бактерії можуть переносити і значно нижчу активність води до 0,6.
Тестер AW має діапазон виміру 0,01...1 aw з високою точністю ±0,03 aw. Вимірювальна насадка є магнітною, що дозволяє безпечно вимірювати зразок та захищати його від світла. Тестер PCE-WAM 10 поставляється із 3 чашами для проб, за допомогою яких можна швидко перевірити термін придатності багатьох продуктів. Також у комплекті 2 батареї AAA 1,5 В для роботи тестера. Тестер AW використовується у харчовій промисловості, для перевірки активності води в лабораторіях, на складах насіння та інших сферах.
Вимірювання активності води харчових продуктів
Активність води - це відношення парціального тиску водяної пари в їжі (p) до тиску насиченої пари чистої води (p0). Це важливий показник якості продукції в харчовій, тютюновій і фармацевтичній промисловості, він представлений значенням Aw від 0 до 1.
Активність води є синонімом рівноважного вмісту вологи - відносній вологості, при якій вимірюваний матеріал знаходиться в рівновазі з навколишнім повітрям. Однак відносна вологість повітря виражається в %.
Активність води залежить від температури. Для визначення активності води при бажаній температурі вимірювальний пристрій і вимірюваний матеріал повинні зберігатися при одній і тій же температурі перед початком вимірювання (це може зайняти від 5 хвилин до однієї години).
Активність води не слід плутати з вмістом вологи або процентним вмістом води в продукті.
Вміст води використовується для визначення сухих речовин в продуктах харчування і матеріалах і показує відношення води до загальної маси у відсотках (кг / кг) x 100.
Активність води впливає на наступні характеристики продукту:
• мікробіологічна стабільність
• хімічна стабільність
• ферментативна стабільність
• колір, смак і харчова цінність
• вміст білків і вітамінів
• стабільність складу
• термін придатності
• зберігання й упакування
Всі форми життя залежать від води. Активність води вказує кількість води, доступної для мікроорганізмів, таких як бактерії, грибки, цвіль і т. д. Для кожного типу мікроорганізмів потрібне певне мінімальне значення активності води, щоб вони могли зростати.
aw = 0,91 ... 0,95 Бактерії
aw = 0,88 Дріжджі
Aw = 0,80 Цвіль
aw = 0,75 Галофільні бактерії
aw = 0,70 Осміофільні дріжджі
aw = 0,65 Ксерофільна цвіль
ДІАПАЗОН ВИМІРЮВАННЯ | |
---|---|
АКТИВНІСТЬ ВОДИ | 0,01...1,00 aw |
ТЕМПЕРАТУРА ОБ'ЄКТИВ (КОНТАКТНІЙ СПОСІБ) | 0...+50°С |
ТОЧНІСТЬ | |
АКТИВНІСТЬ ВОДИ | ±0,03 |
ТЕМПЕРАТУРА ОБ'ЄКТИВ (КОНТАКТНІЙ СПОСІБ) | ±1°С |
КРОК ВІТІРУ | |
АКТИВНІСТЬ ВОДИ | 0,01 |
ТЕМПЕРАТУРА ОБ'ЄКТИВ (КОНТАКТНІЙ СПОСІБ) | 0,1 °C |
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ | |
ДИСПЛЕЙ | LCD |
ФУНКЦІЇ/ОСОБЛИВОСТІ | - діапазон вимірювання 0,01...1 aw - роздільна здатність 0,01 aw - точність ±0,03 aw - РК-дисплей з підсвічуванням - 3 чашки для зразків у комплекті |
ЖИВЛЕННЯ | 2 батарейки 1,5V, тип ААА |
ГАРЯНА ВІРОВИДКА | Німеччина |
КОМПЛЕКТ ПОСТАВКИ | 1х тестер PCE-WAM 10; 3 х чашки для зразків; 2 х батареї ААА; 1 х чохол для перенесення; 1 х посібник користувача |
УМОВИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ | |
РОБОЧА ТЕМПЕРАТУРА | 0...+50°С, волог. 0...95 % |
РОЗМІРИ/ВАГА | |
РОЗМІРІ ПРИЛАДУ (Д/Ш/В) | 150 x 68 x 68 мм |
ВАГА | 244 г |
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | AW |
- Ціна: Ціну уточнюйте