humimeter RH2 Aw призначений для вимірювання значення активності води продуктів харчування. Прилад оснащений реєстратором даних. Підходить для вимірювання таких матеріалів, як масло, фруктові суміші, спеції, гранули, гриби, ксиліт, борошно, печиво або навіть ковбаси, а також інших продуктів, для яких необхідна перевірка значення Aw. Також підходить наприклад, для пластикових гранул, спеціальних матеріалів або кліматичних і екологічні застосувань. Не підходить для соків (сиропів), кислотних продуктів, таких як оцет або алкогольні напої та продукти харчування.
Вимірювання активності води харчових продуктів
Активність води - це відношення парціального тиску водяної пари в їжі (p) до тиску насиченої пари чистої води (p0). Це важливий показник якості продукції в харчовій, тютюновій і фармацевтичній промисловості, він представлений значенням Aw від 0 до 1.
Активність води є синонімом рівноважного вмісту вологи - відносній вологості, при якій вимірюваний матеріал знаходиться в рівновазі з навколишнім повітрям. Однак відносна вологість повітря виражається в %.
Активність води залежить від температури. Для визначення активності води при бажаній температурі вимірювальний пристрій і вимірюваний матеріал повинні зберігатися при одній і тій же температурі перед початком вимірювання (це може зайняти від 5 хвилин до однієї години).
Камера для вимірювання активності води humimeter RH2 підходить для вимірювання таких матеріалів, як зернові продукти, кава, какао, мюслі, масло, суміші сухофруктів, спеції, грануляти, гриби, цукор, ксиліт, печиво або сушені ковбаси, а також багато інших видів їжі.
Камера для вимірювання активності води humimeter RH2 не підходить для рідин, а також соків (сиропів), кислих продуктів, таких як цибуля, фрукти та тропічні фрукти, або продуктів харчування і напоїв, що містять алкоголь, наприклад, шоколадних цукерок з начинкою. Оцет і кислоти руйнують датчик і спотворюють калібрування приладу.
Активність води не слід плутати з вмістом вологи або процентним вмістом води в продукті.
Вміст води використовується для визначення сухих речовин в продуктах харчування і матеріалах і показує відношення води до загальної маси у відсотках (кг / кг) x 100.
Активність води впливає на наступні характеристики продукту:
• мікробіологічна стабільність
• хімічна стабільність
• ферментативна стабільність
• колір, смак і харчова цінність
• вміст білків і вітамінів
• стабільність складу
• термін придатності
• зберігання й упакування
Всі форми життя залежать від води. Активність води вказує кількість води, доступної для мікроорганізмів, таких як бактерії, грибки, цвіль і т. д. Для кожного типу мікроорганізмів потрібне певне мінімальне значення активності води, щоб вони могли зростати.
aw = 0,91 ... 0,95 Бактерії
aw = 0,88 Дріжджі
Aw = 0,80 Цвіль
aw = 0,75 Галофільні бактерії
aw = 0,70 Осміофільні дріжджі
aw = 0,65 Ксерофільна цвіль
ДІАПАЗОН ВИМІРЮВАННЯ | |
---|---|
АКТИВНІСТЬ ВОДИ | 0,03...0,99 |
МІСТІ РОСІ | -55...+60°С |
ВОЛОГІСТЬ ПОВІТРЯ | 0...100% |
АБСОЛЮТНА ВОЛОГІСТЬ ПОВІТРЯ | 0...130 г/м³ |
ТЕМПЕРАТУРА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА | 0...+60°С |
РІВНОВАЖНА ВОЛОГІСТЬ | для деревини та пластикової гранули: 2...30% |
ТОЧНІСТЬ | |
АКТИВНІСТЬ ВОДИ | ±0,01 при значенні від 0,10...0,80 ±0,04 при значенні 0,00...0,10 і 0,80...0,98 |
ТЕМПЕРАТУРА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА | ±0,5 °C (за 25 °C) |
КРОК ВІТІРУ | |
АКТИВНІСТЬ ВОДИ | 0,001 |
ТЕМПЕРАТУРА НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА | 0,1 °C |
РІВНОВАЖНА ВОЛОГІСТЬ | для деревини: 0,1% для пластикової гранули: 0,01% |
ВОЛОГІСТЬ ПОВІТРЯ | 0,1% |
ЗАПИС ДАНИХ | |
КІЛЬКІСТЬ ЗАПИСІВ | 10000 |
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ | |
ДИСПЛЕЙ | ЖК, 1,5 рядковий з підсвічуванням. |
ФУНКЦІЇ/ОСОБЛИВОСТІ | можна швидко виміряти великий об'єм зразка вимір величини Aw, відносної вологості, абсолютної вологості, точки роси, значення рівноважної вологості довгостроковий стабільний датчик вологості зберігання 10 000 записів швидке поведінка при вирівнюванні швидке вимірювання значення Aw для харчових продуктів мова меню німецькою, англійською, італійською, французькою, іспанською, російською |
ЖИВЛЕННЯ | 1 батарейка 9V, тип "крона" |
ГАРЯНА ВІРОВИДКА | Австрія |
КОМПЛЕКТ ПОСТАВКИ | 1 х аналізатор humimeter RH2 Aw; 1 х датчик з кабелем 2 м; 1 х гумовий чохол; 1 х батарейка 9 V; 1 х пластиковий кейс; 1 х інструкція по експлуатації |
УМОВИ ЕКСПЛУАТАЦІЇ | |
РОБОЧА ТЕМПЕРАТУРА | 0...+40 °C |
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | AW |
- Ціна: Ціну уточнюйте